Menü Bezárás

A szerző

Barnai Roberto
biologika, új medicina tréner, író
túlélt halálosnak mondott betegségeket,
2007 óta csak ezzel foglalkozik

      Hogy jutottam oda, hogy egy ilyen könyvet írjak? Ez tizenhat év története, amit most megpróbálok röviden (és kicsiben) összefoglalni. Korábban nyelveket, közgazdaságtant, vámot, külkereskedelmet, logisztikát, informatikát és web programozást tanultam. Orvostudománnyal, az egészség témájával korábban egyáltalán nem foglalkoztam, komplett vonatokat szervezni, különleges szállításokat, távol-keleti szállításokat lebonyolítani, repülőgép rakodást vezényelni, ilyen fiatalon főnöknek lenni, eléggé érdekes volt számomra. Nagyon szerettem ezt a szakmát, azonban a nagy felelősséggel jöttek nagy konfliktusok is. 2004-ben kaptam egy vastagbélrák-diagnózist, a prognózissal, hogy néhány hónapon belül máj és tüdő áttéteket fogok produkálni, és „szerencsés esetben” még néhány évet élni fogok. Még csak harminc éves sem voltam. Ha valaki egy ilyen diagnózist kap, az ember elgondolkozik, mi értelmes és értékes az életben, és mi az, ami csak az időt rabolja. Viszonylag fiatalon szép karriert csináltam, és még csak azt sem tudtam, hogy mi történik a testemben. Nem volt ez tréfa számomra, mert akkoriban az emberek az ötödik adag kemoterápiát nem élték túl, és láttam, hogy hogy néztek ki a második, harmadik, negyedik után. Úgy döntöttem, ha meg kell halnom, akkor inkább a természetes halált választom. De addig, valamit kitalálok, hogy mit tehetnék magamért, hogy az életem hátralévő részét valamivel hosszabbá és szebbé tegyem. Válaszok után kutattam rák-témában, elmentem sok előadásra, tanfolyamra. Ghislaine Lanctot ajánlotta nekem, hogy nézzek utána az Új Medicinának. Így találkoztam az Új Medicinával. Utánanéztem és el voltam csodálkozva, mert amit Dr. Hamer a vastagbélrákról írt, az egy-az-egyben az én történetem volt a hosszú, nyomasztó mocskossági konfliktussal. Az első benyomásom az volt, hogy na, ő már tud valamit, mert addig nem találtam semmit és senkit, aki valami valóban ellenőrizhetőt mondott volna. Informatikusként mit csináltam? Adat-ellenőrzést. Akkoriban már ismertem sok „rák-sorstársat”, ismertem a rákjaikat. Kikerestem Dr. Hamer anyagaiban a konfliktusaikat, tüneteiket, és megkérdeztem őket, hogy igaz-e/stimmel-e. Őszintén szólva, le voltam sokkolva, mert minden élettani-

orvostudományi adat stimmelt, amit Dr. Hamer leírt. Ez meggyőzött engem arról, hogy Dr. Hamer felfedezése nem egy véletlen vagy véletlen egybeesés. Kezdetben egyáltalán nem voltam biztos, hogy túl fogom élni. Természetesen minden nap több és több megerősítést, bizonyítékot akartam kapni. A játékban az életem volt a tét, volt időm és motivációm, hogy elmerüljek Dr. Hamer tudományos felfedezéseiben. Minél többet tudtam, annál biztosabb voltam, hogy én ezzel foglalkozni akarok, mert segíteni akarok vele a többi embernek.

      Az utószakasz időtartama alatt minden úgy történt (a gyulladás, a fájdalmak, a vérzések, és azok hossza időben), ahogy Dr. Hamer leírta. Elmondhatom, hogy fájdalmasan meggyőző volt. Nem tudtam dolgozni, kifutottam a megtakarításaimból és a szüleim segítettek ki anyagilag. Csak később jöttem rá, a májtumor-elbontási szakaszban, hogy ez a pénzügyi krízis, a hozzá tartozó félelem/stressz egy új biológiai konfliktus volt számomra ebben a gyenge állapotban és beindítottam egy májdaganatot (a súlyos vastagbélgyulladásom ideje alatt). A bélgyulladás és a fájdalmak már két hónapja elmúltak, egy hónapja ismét dolgoztam, amikor a máj nyomás-fájdalmak megjelentek. A vizsgálatok megmutatták, hogy van egy négy centiméteres és három kisebb ödémás góc a májamban. A professzornak tehát igaza volt, produkáltam májdaganatot, de nem azon a módon, ahogy ő gondolta (ráksejt-elvándorlós sztori), hanem én elszenvedtem a megfelelő konfliktust (és az utószakasz hossza ismét kiszámítható volt). Miután a megbetegedéseimből (nyolc hónap alatt) felépültem maradandó károsodások nélkül, a fejembe vettem, hogy népszerűsítem Magyarországon az Új Medicinát, és közkinccsé teszem ezt a tudást, mert akkoriban nem volt semmi információ, nem volt használható fordítás ebben a témában. Ez az ismeret igaz, használható, értelmes és ezen felül nagyon érdekes. Ha egészségesen akarunk élni, ez nélkülözhetetlen. 

      Beleszerettem ebbe a természettudományos témába és az elterjesztéséért sokat tettem. A betegállományom alatt bővítettem a nyelvtudásomat, megtanultam a német-magyar orvosi nyelvet, hogy le tudjam fordítani Dr. Hamer anyagait magyar nyelvre. Akkoriban nem tudtam Dr. Hamert elérni, és 2005-ben lefordítottam magyarra Giorgio Mambretti & Jean Séraphin: „Orvostudomány a feje tetején…” c. könyvét. Elhatároztam, hogy abbahagyom a korábbi logisztikai tevékenységeimet, és elhagyom a vasutat (szívfájdalmakkal, mert a kollégáimat, a tevékenységet nagyon szerettem és a vasút nálunk családi hagyomány volt). 2007-től csak ennek a biológiai ismeretnek az elterjesztésével, népszerűsítésével és oktatásával foglalkoztam. Noha orvosi előképzettségem nem volt, elkezdtem az autodidakta tanulmányokat és röviddel utána, elkezdtem nyilvános előadásokat tartani ezekről az emberi életminőséget javító tudományos ismeretekről. Nem vagyok orvos, diagnoszta, terapeuta, mégis emberek százainak tudtam segíteni, hogy önállóan kigyógyuljanak a korábban gyógyíthatatlannak gondolt betegségeikből. Évekig gyűjtöttem az esettörténeteket, ebben a könyvben Ön ennek a gyűjteménynek/kutatásnak az esszenciáját/összegezését találja. 2006-tól 2014-ig több mint háromszáz alapismeretek előadást tartottam barátoknak, csoportoknak, beleértve a tanfolyamokat és rendezvényeket.

      2008-ban megalapítottam a GNM Képzési Központot Budapesten. 2008 és 2020 között több mint 400 Új Medicina, Biologika oktatóvideót és számos hosszú élő adást produkáltam. Csak velem több mint 150 publikált videó van (roberto.biologika.tv). 2011-ben megalapítottam a www.biologika.tv online TV csatornát, ahol ezek a videók a nap 24 órájában ingyenesen elérhetők. Ezek közül sokat már lefordítottak más nyelvekre. Egy nagyobb tevékenység-bővítés és átszervezés után 2010 decemberében, ez a magán képzési központ kapta a Biologika Szabadegyetem nevet. Ezt az intézményt tíz éven keresztül vezettem és működtettem, én és a kollégáim előadások, szemináriumok százait szerveztük és tartottuk meg, emberek ezrei vettek részt ezeken a rendezvényeken. Mondhatjuk, hogy Magyarországon ez a tudás viszonylag ismert. Köszönetem minden kollégának, munkatársnak, szakembernek, akikkel együtt tudtam dolgozni.

      2006 óta tanítottam a biológiai természettörvényeket és összefüggéseket természetgyógyászoknak, orvosoknak és különböző szakmák szakértőinek. Az emberek nagyon gyorsan megértették a biológiai összefüggéseket, csak nem volt egy „felütős” kézikönyv az új ismeretek gyakorlati alkalmazásához – hogy az információkat gyorsan visszakeressék, eseteket elemezzenek, a témában elmerüljenek, a tudásukat bővítsék. A lefordított „Mambretti-könyvön” kívül akkoriban nem volt más fordítás magyar nyelven, nem volt Tudományos Táblázat vagy bármilyen téma-specifikus, színvonalas, tanulási és oktatási célokra használható anyag. Dr. Hamer fenntartotta magának a saját könyvei szerzői és kiadói jogait (joggal). Több könyvet is írt, ám a könyvei nem kifejezetten tanulási és képzési célokra készültek. Nincsen olyan kiadványa, ami ehhez a könyvhöz hasonlít, így a Szerv Atlasz és a Tudományos Táblázat nem helyettesíti egymást. Noha Dr. Hamer fedezte fel ezeket a biológiai természettörvényeket, egy természettudomány tudása nem birtokolható vagy kisajátítható egyetlen személy által (bárkinek van joga erről könyvet írni) – így elkészítettem az én saját Új Medicina, Biologika® kiadványomat. Ez volt korábban a háttere és indítéka a Szerv (orientált betegség) Atlasz elkészítésének, hogy hidat képezzen, hogy kielégítse az emberek ezen igényét és tudásszomját. A videóhoz felirat elérhető, ha igényli, kapcsolja be!

      2019-ben megkaptam Az év kiváló szakembere 2018 díjat Magyarországon a tevékenységemért trénerként, konzulensként és életviteli coachként.

      2020-ban visszaléptem a Biologika Szabadegyetem vezetésétől, mert idővel ez már túl sok volt számomra. Nem tudok mindig a színpadon/képernyőn lenni. Nem tudok már minden hétvégét arra áldozni és évente többször hetekre külföldre utazni és tanfolyamokat tartani. Személyes konzultációra már nem vagyok elérhető, talán csak a családnak és a személyes ismerősöknek, akik közel állnak hozzám. Több mint háromezer konzultációt végeztem, én tudom mennyi figyelmet, időt és energiát ez igényel, és ezt nem tudom tovább csinálni, a továbbiakban nem tudok egyedi felvilágosításokkal rendelkezésre állni. Azonban senkit sem hagyok válaszok nélkül, mert 2020-ban és 2021-ben saját kezűleg elkészítettem a Biologika Szerv Atlasz legújabb változatát magyar, angol, német nyelven (párhuzamosan), és MINDEN FONTOSAT beleírtam, amit a tanfolyamok, a konzultációk és az élő adások során elmondtam. 2020 vége óta visszavonultan élek, évente három webinárium tartását tervezem, egyet magyar, egyet német, egyet angol nyelven (webinar.roberto.hu). Ez nem ígéret, hogy mindig így lesz, lehet több vagy kevesebb is, meglátjuk mit hoz az élet. Köszönöm a megértéseteket. 

      Ám addig is, nem kell várni – se rám, se másra – ajánlom szeretettel figyelmedbe a könyvet, és még jobban ajánlom, hogy mihamarabb ismerkedj meg a biológiai összefüggésekkel, ellenőrizd azokat és tanuld meg. 

      2024 februárjában megkaptam “Az év kiváló szakembere 2024” Arany csillag fokozatú díjat Magyarországon annak elismeréseként, hogy a Biologika Szerv Atlaszt nem csak magyarul hanem angolul és németül is megírtam, elkészítettem. (A videóhoz felirat elérhető, ha igényli, kapcsolja be!)


      2024 májusában, a Magyar Természetgyógyászok Szövetségétől megkaptam “Természetgyógyászatért” díjat, annak elismeréseként, hogy a Szerv Atlasz megfelel a Szövetség minőségi ellenőrzésének és 2012 óta viselheti a Szövetség hivatalos ajánlását: “A Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlásával”.

Ne feledd, a megelőzés jobb, mint a fájdalomcsillapítás!

error: Protected content.